2021-12-20 15:58:18• hírek • Bede Emőke

Három nap alatt harmincezren léptek be az országba a Szatmár megyei átkelőknél

Altfatter Tamás hétfőn munkamegbeszélésre hívta össze a belügyminisztériumi szervek, illetve a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetőit. Az ülés egyik napirendi pontja a magyar-román határon kialakult helyzet elemzése volt, különös tekintettel az elmúlt hétvégén tapasztalt óriási várakozási időkre.

Mint kiderült, a péntek reggeltől hétfő reggelig tartó periódusban a petei és csanálosi átkelőknél összesen 29.912 személy lépett be Szatmár megye területére, s ezek közül 6.925 utazónak kellett hazatérése után otthoni karanténban maradnia.


A magyar és román határvédelmi szervek között lezajlott egyeztetésnek köszönhetően hétfőtől megnyitották a Nagypeleske-Zajta ideiglenes átkelőhelyet is, mely kifejezetten a személyautók és a 3,5 tonnánál nem nehezebb gépjárművek határátlépését hivatott megkönnyíteni. A nagypeleskei átkelőpont minden nap 10-től 18 óráig áll az utazók rendelkezésére.


A másik két határátkelőre nehezedő nyomást azonban nem csak ezzel az intézkedéssel igyekeznek csökkenteni, hanem azáltal is, hogy a Peténél és Csanálosnál rendelkezésre álló infrastruktúrát maximálisan kihasználják. A belépőoldalon minden sávot – beleértve a teherforgalomnak fenntartott sort is – megnyitották a hazatérők előtt, illetve növelték a szolgálatban levő személyzet számát is.


Olvasóinkat ez úton is emlékeztetjük rá, hogy december 20-tól minden Romániába érkezőnek kötelező kitöltenie egy digitális beutazási adatlapot, melyről részletesebben ide kattintva elérhető cikkünkben írtunk. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: